Lollerskates: Tinder wijst je nu de weg naar Soa-kliniek

Tinder
Omdat Tinderen en soa’s samengaan als koffie en een koekje is er nu een nieuwe functionaliteit toegevoegd.

Met Tinder vind je gemakkelijk een leuke date bij jou in de buurt. Nu vind je er ook gemakkelijk een dokter mee als die date je behalve een fijne avond ook een chlamydia-infectie te bieden heeft.

Aan de website van Tinder is deze week een nieuwe sectie toegevoegd aan de FAQ-pagina, na klachten van een lobbygroep voor seksuele gezondheid. Aan de speciale ‘health safety section’ is ook een speciale finder toegevoegd waarmee je snel een Soa-testlocatie bij jou in de buurt kunt opsporen.

De AIDS Healthcare Foundation zegt blij te zijn met de actie. De groep uit Los Angeles heeft al tijden een conflict met Tinder omdat het claimt dat er een sterk verband bestaat tussen de app en ziektes as gonorrea en chlamydia. Natuurlijk mag zo’n groep roepen wat ze wil, vindt Tinder, maar de makers van de app waren er minder blij mee toen er in New York en Los Angeles billboards verschenen met de slogan “Tinder, Chlamydia, Grindr, Gonorrhea”, want dat is slechte reclame.

Nu Tinder is gezwicht voor deze afpersing duidelijk heeft gemaakt de zorgen van de groep serieus te nemen geeft de AIDS Healthcare Foundation aan de borden neer te zullen halen.

Helemaal ongefundeerd is de link die de groep legt tussen Soa’s en apps als Grinder en Tinder trouwens niet. In 2014 was er voor het eerst sinds 2006 een toename te zien in het aantal Soa-besmettingen in de V.S. Sommige wetenschappers zien een link met de toegenomen populariteit van Tinder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *