Londen naar New York in 3,4 uur voor 5000 dollar

Boom
Supersnel vliegen. Toekomstmuziek of realistisch idee?

In een paar uur naar de andere kant van de wereld. De mensheid droomt er al jaren van. Regelmatig zien we diverse concepten voorbij komen. Multimiljonair en Virgin oprichter Richard Branson ziet er brood in. Hij wil met zijn bedrijf supersonische passagiersvluchten gaan aanbieden, schrijft The Guardian.

Hou zou hiervoor een deal hebben gesloten met het Amerikaans Boom. Een retourtje Londen-New York heeft hierbij de hoogste prioriteit. Virgin Galactic zou onder andere motoren en designs kunnen leveren aan Boom. Boom komt op diens plaats met luchtframes van vliegtuigen. Het Amerikaanse bedrijf heeft op dit moment een supersonisch vliegtuig in ontwikkeling. Deze zou een topsnelheid van 2.2 mach moeten hebben. Ter vergelijking: een Concorde had een top van 2 mach.

We zijn benieuwd wat de samenwerking teweeg zal brengen. Volgens Boom kunnen de eerste testvluchten al eind 2017 gaan plaatsvinden.

3 reacties

  1. Klinkt goed! Natuurlijk zal het in eerste instantie absurd dure vluchten zijn, maar als het enigszins succesvol wordt zullen meerdere maatschappijen het voorbeeld volgen en zullen de prijzen ook rap dalen. Wellicht dat we dan enkele jaren later ook voor normale prijzen binnen zo’n korte periode trans-Atlantisch kunnen vliegen.

  2. Wellicht ook niet. Vliegen is betaalbaar doordat er zoveel passagiers in een toestel passen. In een supersonisch toestel kan maar een fractie van t aantal personen van een reguliere lijndienst terwijl t brandstofverbruik fors hoger is.

  3. luchtframes is een grapje of een slechte vertaling van airframes?

    Branson wilde ooit al eens een of 2 Concordes uit de mottenballen halen. Helaas weigerden Airfrance en BA om hier medewerking aan te verlenen.

    5000 dollar is volgens mij de helft van de prijs die ze vroegen voor een ticket met e Concorde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *