Loop over je plafond met deze magnetische schoenen

Magnetische schoenen
Het leek alleen weggelegd voor superhelden, maar ook voor ons stervelingen is het nu mogelijk om over een plafond te lopen. Je moet er helaas wel je magnetron voor slopen.

Colin Furze ontwikkelde zijn magnetische schoenen namelijk met onderdelen van zijn magnetron. Hij liet zich inspireren door Magneto, een karakter uit X-Men dat metaal kan verplaatsen door ernaar te kijken. Furze had overigens slechts een week nodig om de schoenen te maken en te testen.

Hij gebruikt onder andere de transformator uit een magnetron en een auto-accu en kan zo op elk metalen plafond staan. Dankzij twee schakelaars in de schoenen kan hij de elektriciteitsstroom onderbreken en ook echt lopen. Dat voelt best bizar, als we Furze moeten geloven. “Het is ontzettend raar om ondersteboven te lopen, omdat je echt je best moet doen om je voeten naar het plafond te bewegen”, vertelde hij tegenover Express.

Hoewel Furze zijn uitvinding heeft getest, is het niet aan te raden zelf te gaan knutselen, zo benadrukt hij zelf ook. “Het blijft spannend, want als de elektriciteit stopt, val ik op de grond.”

[gv data=”uRKHCRR9-C4″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Is dit niet die zelfde maf als laatst met zijn wolverine klauwen? Zag laats ook een filmpje van iemand die een assasins creed “wristblade” had gemaakt. Lijp spul allemaal.

    • @Laue: De wolverine-klauwen zijn inderdaad ook van deze idioot. Heeft trouwens ook wereldrecords voor de snelste mobility-scooter, de snelste kinderwagen en de langste scooter. En hij heeft een fluitketel en een barbecue met straalaandrijving. Altijd lachen met Colin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *