Louis C.K. legt smartphones voor kinderen uit

Louis C.K.
En hij doet dat aan de hand van Bruce Springsteen, want zo cool is hij nou eenmaal.

Techniek is iets leuks, maar er is ergens iets niet helemaal goed gegaan als je op een schoolplein kijkt en alle kinderen lopen zitten daar met smartphones. Natuurlijk kan geen kind zo’n ding betalen, dus ergens is een ouder geweest die gedacht heeft “Ja, het is een goed plan om mijn kind naar school te sturen met een honderden euro’s kostend apparaat zodat hij/zij vogels op varkens kan afvuren en met andere kinderen kan praten”.

Er is niets mis met voorruitgang, maar iets dergelijks is wel waar wij zo onze vraagtekens bij zetten. Immers, een groot gedeelte van opgroeien betekend interactie met anderen, niet naar een schermpje staren. Zo leren ze ook wat het is om mens te zijn, door anderen te observeren. En Facetime is toch niet bepaald hetzelfde.

De Amerikaanse komiek Louis C.K. heeft daar ook zo zijn gedachten over, welke hij op geniale wijze verwoordt bij de late-night talkshow van Conan.

[gv data=”5HbYScltf1c”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Wauw, ik kende die hele kerel nog niet. Jammer, want hij is zo’n beetje de nieuwe George Carlin. Gevat, grappig en wat mij betreft heeft hij helemaal gelijk. Heb nog snel iets van z’n shows bekeken, ik moet zeggen dat het alweer een tijdje geleden is dat ik zoiets goeds heb gezien. (Zeker met het huidige niveau van het Nederlands cabaret, yuk!)

    Bedankt voor het plaatsen Apparata, houd dit soort posts vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *