Luchtvaartautoriteit zegt dat bezorgen met drones niet mag

Luchtvaartautoriteit zegt dat bezorgen met drones niet mag
Het plan van Amazon om met drones pakketten te gaan bezorgen lijkt al om zeep te zijn geholpen voordat er ook maar één drone de lucht in is gegaan.

Nadat er meerdere incidenten zijn geweest met drones in het Amerikaanse luchtruim heeft de Luchtvaartautoriteit FAA nieuwe regels opgesteld omtrent het gebruik van drones en modelvliegtuigen. Hierin staat dan ook dat het verboden is om met drones pakketten te bezorgen.

De FAA maakt onderscheid tussen commerciële en niet commerciële vluchten. Zo keurt de FAA alleen maar vluchten goed die voor hobby- en recreatiedoeleinden zijn. Amazon heeft eerder al aangegeven toch door te gaan met het plan, of ze dat ook nog steeds doen na deze uitspraak van de FAA is nog onduidelijk.

Eerder werd al een bierbrouwer verboden om bier te bezorgen met een drone. Terwijl in Duitsland de Deutsche Post verder gaat met het experimenteren met het bezorgen door drones. Zelfs in Dubai wil de regering rijbewijzen gaan afleveren met behulp van drones. Of de uitspraak van de FAA gevolgen heeft voor deze initiatieven in het buitenland is niet bekend.

[gv data=”DCDYIWZjpcE”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *