Luchtvaartmaatschappij streamt films naar je eigen tablet

Luchtvaartmaatschappij streamt films naar eigen tablet
De Amerikaanse vliegtuigmaatschappij United Airlines begint binnenkort met een dienst waarbij passagiers de onboard films en tv-series op eigen apparaten kunnen kijken. Een fraaie ontwikkeling.

De VS laat weer even zien dat ze vooroplopen qua vliegtuigtechniek. Niet alleen heeft 38% van de Amerikaanse vluchten al wifi aan boord, het wordt vanaf april ook mogelijk om bij United Airlines meer dan 150 films of 200 series te bekijken op je eigen apparaat. Hiervoor is de United app voor iOS vereist om het op iPhones, iPods en iPads te kunnen kijken. Ook komt er een browser plug-in voor laptops. Android-ondersteuning volgt in een later stadium.

United Airlines zegt dat de app gratis is en de dienst wordt aangeboden aan boord van de Airbus A319, Airbus A320, Boeing 747-400 en een aantal 777-200’s. Het streamen verloopt via wifi, dus we gaan er vanuit dat daar wel kosten aan zijn verbonden.

Het kan ook anders. Vliegtuigmaatschappij Hawaiian Airlines lanceerde onlangs een dienst waarbij passagiers gebruik maken van een iPad mini om films & series te kijken. Aan het einde van de vlucht moet deze weer ingeleverd worden.

3 reacties

  1. Wifi-streaming voor potentieel meer dan 100 passagiers, maar laten we vooral niet vergeten om je telefoon tijdens het opstijgen en landen uit te zetten.

  2. Ik zie dit niet als een positieve ontwikkeling. Wanneer je met een premium airline vliegt heb je reeds on-demand een paar honderd films tot je beschikking op het scherm in de stoel voor je.
    Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat uiteindelijk deze service vervangen word door betaald streamen naar je eigen devices. Niet alleen gaat je dat geld kosten, maar het bespaard de airline ook nog eens op dure inflight entertainment systemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *