Lytro camera kan achteraf scherpstellen, komt naar NL

Lytro camera
Lytro Inc. is de maker van de eerste lichtveldcamera voor consumenten en breidt haar distributie uit naar de Nederlandse markt.

Een foto scherpstellen nadat je deze hebt gemaakt of het perspectief veranderen zonder een nieuwe foto te maken? De Lytro camera kan het. Deze camera maakt gebruik van een compleet nieuwe benadering van fotografie, die fundamenteel verschilt van de traditionele camera in techniek, design, en gebruik. Met een resolutie van 11 Megaray legt de Lytro een nieuw soort data vast, het zogenaamde lichtveld. Dankzij lichtveldfotografie kunnen objecten of personen op een foto achteraf worden scherp gesteld op de computer. Daarnaast kun je 3D-effecten bereiken door het verschuiven van het perspectief. Ook Nokia zal deze technologie gaan gebruiken, zo vernamen we onlangs.

De Lytro heeft afmetingen van 42x42x112mm en weegt 214 gram. De camera maakt afbeeldingen van 1080×1080 pixels in .lfp-formaat. De unieke kleine camera heeft een lens met een optisch zoombereik van 8x-zoom, aan de achterkant zit een lcd-touchscreen met een diagonaal van 1,46 inch. Er zitten twee knoppen op de camera: een voor de sluiter en een om het apparaat aan en uit te zetten.

Living pictures to go
Dankzij de gratis mobiele app voor iOS-apparaten, kunnen de Living Pictures direct online worden gedeeld. De overdracht tussen de camera en de iPhone, iPad of iPod touch gaat via een Wi-Fi-verbinding. Apple-gebruikers kunnen zo de Lytro beelden ter plekke op hun mobiele apparaat scherpstellen of het perspectief aanpassen, waarna niets een instant upload naar de social media kanalen meer in de weg staat. Tevens is er een micro-usb-aansluiting aanwezig.

Beschikbaarheid en prijzen
Sinds de introductie van de Lytro camera in de Verenigde Staten, ziet het Californische bedrijf de vraag naar lichtveldtechnologie wereldwijd toenemen. De Lytro camera is per direct exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde Ringfoto winkels voor respectievelijk 479 euro (8GB modellen: Graphite, Moxie Pink en Electric Blue) en 579 euro (16 GB model: Red Hot).

[gv data=”RNVLTTuSyZ4″][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Lytro_Camera/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *