M1 Mac Mini weigert medewerking met aangesloten display

M1 Mac Mini weigert medewerking met aangesloten display

Een irritant probleem voor de Mac Mini met de M1 chipset. In sommige gevallen gaat de computer niet aan als er een scherm is aangesloten.

Een Mac Mini moet je met een scherm verbinden, want anders valt er weinig te zien. Logisch dus dat je de compacte computer op een plekje op je bureau zet, met een display eraan vast. In tegenstelling tot een laptop ga je met een Mac Mini niet overal heen met zo’n ding onder je arm.

Daardoor is het ook logisch om het scherm aangesloten te laten aan je Mac Mini M1 als je klaar bent met je werkzaamheden. Kom je vervolgens terug en zet je scherm aan, dan kan het zomaar zijn dat de Mac Mini niet meer aangaat en in slaap blijft. Het probleem speelt momenteel voor meerdere gebruikers, onder andere op het Apple Support forum zijn er klachten te vinden.

Het is nu wachten tot Apple met een oplossing komt voor dit probleem. Een software update zou afdoende moeten zijn. Toch duurt het allemaal al erg lang. Volgens MacRumors dateren de eerste klachten omtrent dit issue van november 2020.

Een voorlopige workaround is simpelweg het display koppelen en ontkoppelen. Een beetje irritant, maar het is nu wachten op een fix vanuit Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *