Maak al je speakers draadloos met Rocki

Maak al je speakers draadloos met Rocki
Wie een fraaie audioset -al dan niet met een dubbele naam– in de woonkamer heeft staan, maar muziekbestanden niet zonder kabel kan aanleveren, kijkt de ontwikkeling van draadloze speakers wellicht met lede ogen aan. Want f#ck, nu alweer investeren in een nieuwe hifi-set? Niet als het aan de makers van de Rocki ligt.

Bluetoothspeakers zijn er in overvloed, evenals apparaten die Airplay ondersteunen. De Rocki bedient echter de groep mensen die simpelweg hun oude speakers draadloos willen maken. Het apparaatje kan op vrijwel iedere speaker met een audio-ingang worden aangesloten en maakt verbinding via WiFi. Vervolgens kun je via een Android- of iOS-app al je muziek naar je ooit ouderwetse speakers sturen. Ook is er een HTML5 app, voor overige besturingssystemen.

Maak al je speakers draadloos met Rocki

Met de app kun je je muziekdragers aan de Rocki koppelen, of toestaan dat anderen met de Rocki-app ‘inloggen’ op jouw speakers om hun muziek af te spelen. Omdat de muziek via een wifi-verbinding wordt verstuurd is de reikwijdte van het signaal doorgaans beter dan bij bluetooth. Ook kun je meerdere Rocki’s aan verschillende speakers koppelen, om ze allemaal dezelfde muziek vanaf je smartphone, tablet, laptop of computer af te laten spelen. Tegelijk, als het moet.

De Rocki’s, onderdeel van een Kickstarterproject, kosten los 49 dollar. Een set Rocki’s om drie speakers mee aan te sluiten is geprijsd op 135 dollar.

[lg_folder folder=”0_Divers/ROCKI_Wifi_Music_System/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

8 reacties

  • @jasperd: Hi Jasper, BT is prima voor korte afstand en redelijke geluidskwaliteit – en één-op-één verbinding. Daar valt niets op af te dingen. Wil je grotere afstanden, meer bandbreedte en meer apparaten, dan zit je in een heel andere prijsklasse. En daar is niet zoveel kwamen wij zelf achter, vandaar dat we ROCKI ontwikkeld hebben!

  • @MAB: Dit is toch wel een heel ander geval, The Vamp sluit je aan op een enkele speaker en werkt op Bluetooth. ROCKI is niet alleen een stukje hardware maar het concept is een heel ecosysteem met de App als centrale controller. Daar komt al je muziek samen en die laat je los op de met ROCKI aangesloten HIFI systemen en powered speakers.

   • @rocki: Oke dat begrijp ik maar wat is het toegevoegde waarde van een app als centrale controller? mij lijkt het alleen maar irritant om een andere mp3 speler te gebruiken? Maar ik heb even jullie site gecheckt het ziet er wel gelikt uit.

    • @MAB: Het voordeel is dat wij de functies compleet kunnen afstemmen op wat je met een of meerdere ROCKI’s kunt doen in huis. Het samenbrengen van zoveel mogelijk muziekservices en natuurlijk de lokaal opgeslagen muziek op je telefoon of NAS.

     ROCKI is niet simpelweg een wireless muziekontvanger, het is een ecosysteem dat in feite alles is dat je nodig hebt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *