Maak een interactieve spiegel met een oude tablet (how-to)

Interactieve spiegel @currentlydrinking
Een spiegel die je vertelt wat het weer vandaag wordt en wat er op je planning staat… zo maak je het zelf.

Heb jij een oude tablet of smartphone rondslingeren en weet je niet wat je er mee moet doen? Wat dacht je dan van een ‘moderne’ spiegel. Reddit-gebruiker Currentlydrinking ontwikkelde een simpele app en een goedkope techniek om je spiegel een extra functie te geven. Dit is het eindresultaat. Houd er overigens rekening mee dat de benodigde app gemaakt is voor de Nexus 7. Andere devices hebben mogelijk problemen met de app, al lijkt alles zonder problemen te verlopen op andere modellen.

Benodigdheden
– Een grote fotolijst
– Spiegelfolie (of een echte doorkijkspiegel)
– Oude tablet of smartphone (incl. oplader)
– Boormachine
– Wat schroefjes en stukken karton (optioneel)

Installatie
Allereerst breng je de spiegelfolie aan op de fotolijst. Dit zorgt ervoor dat je je spiegelbeeld kunt zien, maar tegelijkertijd ook het scherm wat daarachter hangt. De bedenker raadt deze spiegelfolie van Homedepot aan, maar wellicht dat het ook te koop is bij de Praxis of Gamma. Probeer alle luchtbelletjes uit de folie te strijken voor het beste effect.

Installeer de door Currentlydrinking geprogrammeerde app ‘Mirror Mirror‘ op je tablet of smartphone. Op het moment heeft de app drie functies: Het laat je kalender zien (inclusief tijd en datum), toont je het weer van vandaag en morgen en geeft nieuwskoppen van het door jou gekozen medium weer (bijvoorbeeld Apparata?). Voor de optimale ervaring moet je in de instellingen van je tablet ‘wakker blijven tijdens opladen’ aanzetten en kun je ook het vergrendelscherm uitzetten.

Monteer de tablet op de muur op de gewenste hoogte en kijk waar de oplaadkabel naartoe moet gaan. Boor een gat in het fotolijstje, plug de kabel in je device en trek de andere kant van de kabel door het fotolijstje. Monteer nu het fotolijstje aan de muur. In het voorbeeld zit het scherm in het midden van de spiegel, maar je kunt ervoor kiezen om de interface in een hoek te plaatsen. Overigens krijg je het beste spiegel-effect als je eventuele lege plekken in het fotolijstje (niet ‘gevuld’ met je device) opvult met (donker) karton. Zo weerspiegelt er geen licht van de muur en werkt de spiegel optimaal.

Toekomst
Op het moment is er ̩̩n groot probleem met deze Рtoegegeven ingenieuze Рsetup. Omdat een apparaat in wezen altijd aan staat, zal de app op een gegeven moment in het scherm branden (afhankelijk van je device en scherm). Het is dus aan te raden om een oud device te gebruiken. Currentlydrinking is momenteel (behalve aan het drinken) bezig met het implementeren van bewegingsactivatie. Zo moet de app in de toekomst dus aanspringen zodra je in de spiegel kijkt.

Ook wil hij meer functies in de app gaan implementeren. Mogelijk kun je in de toekomst door middel van spraakbesturing bepaalde widgets laden of zelfs je agenda aanpassen. Hij gaat zelfs zover door te stellen dat er mogelijk smarthome-functies zullen worden geïmplementeerd. Mogelijk kun je dus je lichten, verwarming en koffiezetapparaat in de toekomst bedienen met je spiegel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *