Maak een mixtape voor roadtrips op basis van je locatie

Roadtrip Mixtape
Wie voor een roadtrip met de auto een ideale afspeellijst wil maken heeft met veel factoren rekening te houden. Zoals de muzieksmaak van de inzittenden, om maar iets belangrijks te noemen. Er is nu een dienst die dit werk voor je uit handen neemt.

We hebben het over Roadtrip Mixtape, een nieuwe webapp die bepaalt welke muziek je moet luisteren door simpelweg het begin- en startpunt van je route in te voeren. Op basis daarvan wordt een scala aan muzieknummers gepresenteerd die je vervolgens in Spotify kunt openen – de site zelf speelt alleen de eerste 30 seconden van een nummer af.

Maak een mixtape voor roadtrips op basis van je locatie

Hoe? Wel, Roadtrip Mixtape kan met Spotify-data presenteren welke artiesten uit de plaatsen komen die je passeert op je route. Zo kregen we bij het invoeren van de route Utrecht – Amsterdam meteen een banger van Fedde Le Grand (geboren in Utrecht) te horen. Als we starten vanuit Boston worden we begeleid door de muzikale juweeltjes van Aerosmith, gevolgd door een heavy metal nummer getiteld ‘Hardcore for Hardcore’, van The Rival Mob.

Dat is dus meteen het onwennige aan de dienst; je krijgt in korte tijd een rits aan zeer verschillende muziekstijlen te horen. Iets dat je medepassagiers waarschijnlijk wel wakker houdt, maar of ze de overgang van gangsterrap naar indierock ook kunnen waarderen… Desalniettemin is het een aardige muziekdienst die je wellicht wat inspiratie kan geven voor muziek onderweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *