Maak een remix door middel van je hartslag

Auteur: , Geen reacties
Fantom

Een liedje mixen aan de hand van een mengpaneel of computer software? Zó 2015. Deze app combineert moderne techniek met muziek om een nieuwe track te maken.

De Britse band Massive Attack staat op het punt om een tour te maken in het Verenigd Koninkrijk. Om wat aandacht te genereren komen ze met een speciale app: maak muziek door middel van je lichaam.

Helaas is de app beperkt tot muziek van de band zelf, maar het concept is aardig. Je kunt de tracks mixen aan de hand van je hartslag, het tijdstip van de dag en de camera. Voor dat eerste moet je wel beschikken over een Apple Watch en deze connecten met de applicatie. De camera-modus klinkt ook interessant. De geregistreerde beelden worden gebruikt om het liedje aan te passen. Een lichte omgeving die opeens donker wordt heeft bijvoorbeeld invloed op de track.

De beelden worden vervolgens opgeslagen en het liedje wordt er automatisch onder gezet. De clip van maximaal 15 seconden kun je delen via social media. Fantom is alleen beschikbaar op iOS en kun je HIER gratis downloaden. De app vereist een iPhone 5S of nieuwer.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).