Maak een virtuele testrit in een Volvo SUV met Volvo Reality

Auteur: , Geen reacties
Volvo-reality

Met een kartonnen virtual-reality headset waar je jouw eigen telefoon in kunt stoppen, probeert Volvo klanten te overtuigen van hun nieuwe SUV.

Daarvoor maken ze gebruik van Google Cardboard, een kartonnen VR-headset die je zelf moet vouwen, waarna je er je smartphone inschuift. Je telefoon fungeert vervolgens als het scherm waar de virtual-reality beelden op getoond worden. Volvo gebruikt deze doe-het-zelf VR-headset om hype op te bouwen voor hun redesign van de XC90 SUV.

Meerdere levels
Voorlopig werkt de Volvo-promotiestunt alleen met een speciale Android-app, al is een iOS-versie onderweg. Met de app word je ineens in de bestuurdersstoel van de XC90 geplaatst, zodat je onder begeleiding van wat rustgevende muziek een testritje kunt maken. Verschillende levels laten je de SUV ervaren in verschillende weersomstandigheden, tijdstippen en omgevingen.

Het gave van een dergelijke VR-ervaring is natuurlijk dat je in 360 graden rond kunt kijken naar het interieur van de SUV. Als je zelf ook aan de slag wilt met een virtuele testrit, dan kun je vanaf 18 november (hier) een exemplaar van de Volvo headset bestellen via de Volvo Reality app in de Play Store. Er is maar een beperkt aantal van deze headsets beschikbaar, dus wees er snel bij.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).