Maak je eigen Futurama met deze gratis software

Auteur: , Geen reacties
Good news everyone

Good news everyone! De software waarmee animatieseries en -films als Futurama en Spirited Away zijn gemaakt gaat open source.

Het gaat om het programma Toonz, dat veel gebruikt werd in anime-films van studio Ghibli. Voorbeelden zijn het eerder genoemde Spirited Away, maar ook voor Princess Mononoke, Tale of the Princess Kaguya en Castle in the sky werd gebruik gemaakt van Toonz. Met andere woorden: zelfs als je belangstelling voor het genre beperkt is tot het kijken van een enkele film per een à twee jaar, dan heb je waarschijnlijk wel iets gezien dat met Toonz in elkaar is gedraaid.

De software, voorheen eigendom van het Italiaanse Digital Video, is gekocht door het Japanse Dwango. Dat bedrijf heeft nu besloten heeft om de speciale Studio Ghibli-versie van Toonz voor iedereen beschikbaar te maken. Voorheen kostte deze vele duizenden dollars. Aan bedrijven en animatiestudio’s zal een premium-versie worden verkocht.

Verwacht overigens niet dat je de nieuwe Futurama nu in een halve dag bij elkaar hebt geklikt. Behalve dat de software behoorlijk lastig is om te leren zul je ook een paar briljante grappen moeten verzinnen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).