Maak je eigen koelkast slim met Fridgecam!

Maak je eigen koelkast slim met Fridgecam!Vergeet de peperdure koelkasten. Je eigen simpele koelkast kun je nu zelf ‘smart’ maken.

Een koelkast is anno 2017 geen koelkast meer. Techbedrijven zoals Samsung en LG presenteren de meest geavanceerde apparaten. Je mail of social media checken op het display van een koelkast lijkt de normaalste zaak van de wereld te worden.

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas is ook het Londense Smarter aanwezig en zij doen het compleet anders. Je bestaande, prima functionele koelkast omtoveren tot een slim apparaat. Toegegeven: het is allemaal niet zo geavanceerd en uitgebreid zoals de peperdure hi-tech koelkasten van de eerder genoemde merken maar hey, daar is de prijs ook naar!

Fridgecam is een camera die je binnenin de koelkast moet plaatsen. Elke keer wanneer de koelkastdeur wordt gesloten maakt het apparaatje een foto van de inhoud. Via een app kun je deze foto raadplegen. Ben je boodschappen doen en wil je weten wat je ook alweer in huis hebt hoef je enkel op je smartphone te kijken.

De camera herkent ook de producten in de koelkast. Via de app wordt je op de hoogte gesteld en het missende product wordt automatisch toegevoegd aan een virtueel winkelmandje. Bij een nabijgelegen buurtsuper kan het product vervolgens worden afgerekend en opgehaald. Dit laatste zal vooralsnog enkel in de Verenigde Staten werken. Nederlandse supermarkten zijn op dat gebied nog niet zo geavanceerd.

De app kan tevens een maaltijd voorschrijven aan de hand van de producten die op dat moment in de koelkast liggen. De FridgeCam gaat zo’n zes maanden mee op een volle batterij. Opladen gaat door middel van USB Type C. Een pre order kun je plaatsen via de site van Smart voor 100 pond.

Nog geen reacties

  1. “hun doen het compleet anders” ik weet dat, na jaren deze pagina te hebben gevolgd, hier geen prachtig journalistiek werk wordt geplaatst (dikke prima), maar dit soort fouten kunnen eeecht niet. Probeer erop te letten, ziet er een stuk verzorgder uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *