Maak je eigen wijn met The Miracle Machine

The Miracle Machine
Voor wie graag alles zelf maakt, ontbreekt het in de keuken aan bijna niets. We hebben sapcentrifuges, broodbakmachines en apparaten om schepijs maken, enzovoorts. Echter zelf wijnboer spelen was nogal ingewikkeld, maar maak kennis met The Miracle Machine.

Met dit apparaat maak je in een aantal dagen je eigen kwaliteitswijn. Je stopt er wat ingrediënten in zoals gist, druivenconcentraat en nog was zaken om de smaak te bepalen. Je laat The Miracle Machine drie dagen pruttelen et voila, je hebt een fles wijn die volgens de makers van het apparaat in kwaliteit niet onder doet voor de duurdere traditionele wijn.

Via een app kun je de voortgang van je wijnproductie volgen, dus ook nog eens heel tech. Op dit moment zijn er ingrediënten beschikbaar voor 6 verschillende soorten wijn, maar daar komen binnen 3 maanden zo’n 5 tot 10 soorten bij. Het kost ongeveer 2 dollar aan ingrediënten om een fles wijn te maken die zich kwalitatief kan meten met een fles van 20 dollar, althans, zo stellen de makers.

The Miracle Machine

De naam van het apparaat is niet geheel toevallig gekozen. Hiermee wordt een “subtiele” verwijzing gemaakt naar het wonder waarbij Jezus water in wijn verandert. Goedkoop is dit wonderapparaat niet, want met een prijskaartje van 499 dollar exclusief ingrediënten moet je wel heel graag je eigen wijn willen maken.

Meer info en een video met uitleg op themiraclemachine.net

2 reacties

  1. Voor 499 dollar kan ik 22 flessen normale wijn kopen. En daar gaat mijn voorkeur ook naar uit. Maar als iemand er een gaat kopen wil ik wel eens het resultaat proeven. Gewoon uit nieuwsgierigheid.

    • @azenomei: Ik drink geen wijn, maar ben inderdaad benieuwd of dit werkelijk een beetje drinkbare wijn oplevert. Wellicht is het te vergelijken met koffie uit de automaat op je werk. Minder lekker dan thuis, maar bij gebrek aan beter drink je het toch maar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *