Maak je huis awesome en klaar voor de toekomst

Eneco Toon
U kent hem inmiddels ongetwijfeld: Toon, van energieleverancier Eneco. Een slimme thermostaat die je helpt om je stroomverbruik te beteugelen en in een handomdraai apparaten in je huis te bedienen. Want het is 2014, dus dat moet kunnen. Uiteraard óók via apps op een smartphone of tablet naar keuze.

Even een korte recap over wat je nu al met Toon kunt:

  • Je ziet in één overzicht wat je verbruikt en hoeveel het kost
  • Altijd op de hoogte van je huidige stroom -en gasverbruik met de app
  • Op afstand de verwarming aan- of uitzetten
  • Inzicht krijgen in je sluipverbruik. Dit helpt besparen op de energierekening
  • Vergelijk je energieverbruik met gisteren, vorige week, vorige maand of vorig jaar
  • Supersimpel te bedienen. Even de temperatuur, het weekprogramma of de vakantieperiode instellen is met een enkele tikken op het touchscreen zo gedaan
  • Toon volgt continu je energieverbruik en geeft notificaties wanneer het verbruik hoger of lager is dan het ingeschatte verbruik

Binnenkort zal door Eneco de API deels opengesteld worden, waardoor geïnteresseerde ontwikkelaars toegang kunnen krijgen tot het platform en zo zelf nieuwe toepassingen voor Toon kunnen ontwikkelen. Zoals nu de nieuwe integratie met hue lampen van Philips, een lijntje met je cv-ketel om storingen automatisch door te sturen naar de cv-ketelreparateur en binnenkort ook de verbinding met zonnepanelen op je dak. Zo wordt Toon één allesomvattende hub waarmee je in een oogopslag ziet waar je stroom naartoe gaat en waarmee je talloze apparaten kunt bedienen.

Klinkt als toekomstmuziek? Ja, dat klinkt als toekomstmuziek, maar het is dichterbij dan je denkt. Check daarvoor onderstaand filmpje.

[gv data=”OkQ1gSdsosI”][/gv]
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *