Maak jij foto’s met lange sluitertijd als een pro?

spectre-app-fotograferen-lange-sluitertijd
Deze iOS-app bezorgt je minder werk en meer likes op social.

Mooie foto’s maken is voor veel mensen een kunst. Je ziet vaak mooie foto’s van bijvoorbeeld zonsondergangen of prachtige watervallen, waar het lijkt of de beweging van licht en water in jouw foto gevangen is. Dit effect bereik je met een lange sluitertijd. Dit is letterlijk de tijd tussen het moment dat het klepje van de lens open en weer dicht gaat. Dat klinkt eenvoudig maar is in de praktijk lastig.

Zo heb je veel apparatuur nodig om foto’s met lange sluitertijd echt mooi te maken. Daarnaast moet je een goede plek uitzoeken om precies het juiste moment te vangen en als dit gelukt is zul je net zien dat er een andere fotograaf of toerist door jouw beeld loopt. Zonde!

Aangezien de meeste foto’s tegenwoordig met een smartphone gemaakt worden, hebben knappe koppen inmiddels een oplossing gevonden. Althans, als je een iPhone hebt of gaat kopen, want de Spectre App is vooralsnog alleen voor iOS te verkrijgen. Deze App zorgt ervoor dat je jouw smartphone omtovert in een professionele fotobooth voor fotografie met lange sluitertijd. Dit doet de App allereerst door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie (yeah, alles is tegenwoordig AI). Vervolgens maakt de app voor jou honderden foto’s in de periode dat de sluitertijd normaal zou zijn. Deze foto’s worden vervolgens in elkaar gevormd tot één prachtige foto met het effect van lange sluitertijd.

spectre-app-voorbeelden

Doordat je de originele foto’s ook kunt bekijken, is het mogelijk om jouw favoriete moment te kiezen. Vervolgens maakt de App van dat moment de foto met lange sluitertijd. Loopt er toevallig toch een (horde) toeristen voorbij of rijden er wat auto’s? geen probleem. Je kunt ze via het fotobewerkingsprogramma uit jouw favoriete momentopname halen en vervolgens gaat de AI van de app aan de slag om die bewerking op alle foto’s weg te halen. Je hoeft dus niet meer voor dag en dauw op dat ene mooie plekje te staan. Omdat de honderden beelden vastgelegd zijn kun je ook een mooi filmpje met lange sluitertijd van jouw foto’s maken.

De app is sinds 28 februari op de markt en sindsdien al meer dan 35.000 keer gedownload. De app is te koop voor $ 2,99.

Eén reactie

  1. Dat is niks anders dan het makkelijker toegankelijk maken van een functie die al verstopt zit in de huidige foto-app, met de opties voor live-foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *