Maak kennis met Spot, de nieuwe robothond van Google

Dit is Spot, de nieuwe robothond van Google
Zit je klaar om iets geks te zien? In een nieuwe videopresentatie van robotbouwer Boston Dynamics wordt geprobeerd een robothond omver te trappen. Prepare for feels.

Boston Dynamics, dat recent werd overgenomen door Google, heeft een nieuwe robothond genaamd Spot. Spot heeft een gewicht van ruwweg 70 kilogram en is een stuk kleiner dan hun vorige viervoeter Bigdog. Het is de nieuwste creatie in een serie lenige robots, zoals de snelle Cheetah.

In het ‘kop’ van de robothond is een LIDAR verwerk. Een radar die zijn omgeving minutieus kan scannen, zoals een zelfrijdende auto dat ook doet. Spot wordt verder aangestuurd door elektromotoren en kan op snelheid een joggend mens bijhouden. Maar het meest bizarre is nog wel zijn gevoel voor evenwicht. In de video wordt Spot tweemaal in z’n zij getrapt (GIFJE), waarbij Spot zich telkens staande weet te houden. Dat, in combinatie met zijn capaciteit om over ruw terrein en trappen te lopen, maken Spot nu al tot een bijzonder stukje techniek. Check de video hieronder.

[gv data=”M8YjvHYbZ9w”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *