Maak van elke fiets een elektrische fiets met dit apparaatje

Rubbee elektrische fiets
Een elektrische fiets kan soms handig zijn, maar veel mensen zullen het overdreven vinden om altijd met hun dure elektroding op stap te gaan. In dat geval is dit handige apparaatje dé ideale oplossing. Je kan hiermee elke fiets in een handomdraai voorzien van een motortje.

Het team van Rubbee is al 2 jaar bezig met de ontwikkeling van dit apparaat en inmiddels zijn ze bijna klaar om het product in productie te nemen. Voor het laatste beetje geld dat ze nodig hebben zijn ze daarom een project op Kickstarter begonnen.

Het apparaatje kan op vrijwel elke fiets zonder achterspatbord en bagagedrager gemonteerd worden, zelfs op fietsen met vering aan de achterkant. Wat de specificaties zijn? De Rubbee weegt zo’n 6,5 kilo en met een opgeladen accupakket kom je zo’n 20 tot 30 kilometer ver (zonder trappen). Het opladen neemt zo’n 2 uur in beslag en de maximale snelheid is 25 km/u.

De definitieve prijs is nog niet bekend, maar vroege vogels konden er eentje bestellen voor iets meer dan 800 euro. De uiteindelijke productieversie zal ongetwijfeld wat duurder zijn.

In onderstaande video kan je zien hoe de Rubbee in de praktijk werkt.

[gv data=”HxZHAOM0ZL0″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *