Maak van je oude telefoon een 350 graden camera

Een mooie manier om iets nuttigs met je oude telefoon te doen!
Een mooie manier om iets nuttigs met je oude telefoon te doen!

De S-Cradle (oftewel de Security Cradle) is een beveiligingscamera van het bedrijf Saintioe. Met de S-Cradle is het mogelijk om je oude smartphone in te zetten om je huis veiliger te maken.

Zoals de naam al doet vermoeden is het een soort wieg waar je je telefoon in legt en van stroom kunt voorzien door middel van een USB kabel. De S-Cradle laadt daarmee zelfs de telefoon die erin zit op.

Het apparaat heeft stroom nodig zodat het kan draaien en kantelen zodat de telefoon een maximaal video dekking van 350 graden krijgt. Dat is belangrijk, aangezien de camera van een telefoon normaal niet zo’n bereik heeft.

Een voordeel van de S-Cradle is dat hij stopt met je telefoon op te laden, zodra de batterij vol zit. Dit is goed voor de levenscyclus van je batterij, want constant je batterij opladen is niet goed en kan ervoor zorgen dat hij minder goed werkt.

Om ervoor te zorgen dat de telefoon en de S-Cradle communiceren moet je de bijbehorende app downloaden. Hierdoor kunnen de twee apparaten met elkaar communiceren.

Zo weet de Cradle precies wanneer je telefoon 100% is opgeladen en krijgt je telefoon een wake-up command als de IR sensor een aanwezigheid detecteert. Je telefoon hoeft dus niet constant echt aan te zijn, want er wordt gebruik gemaakt van beeldanalyse. Hierdoor is het ook minder eenvoudig om de sensor op bewegende schaduwen en verandering in licht te laten reageren.

De app kan ook meldingen sturen. Je kan zelf kiezen of je dit wil doen via WiFi of via mobiel internet.

Mocht je interesse hebben in de S-Cradle, dan heb je een Android smartphone nodig met Android 4.4 KitKat of hoger. Je kunt de S-Cradle na de zomer aanschaffen voor ongeveer $40. (Via Slashgear.)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *