Maak van je smartphone een Game Boy met SmartBoy [video]

Auteur: , 1 Reactie
Hyperkin SmartBoy

Vergeet al die krakkemikkige emulators, want dit is pas écht tof.

Ook tech-bedrijven zijn niet vies van een grapje op 1 april, zo merken we elk jaar weer. Ook Hyperkin deed enkele jaren geleden een duit in het zakje en zorgde voor heel wat rumoer toen het de SmartBoy lanceerde, een gamepad voor om je smartphone waarmee je echte Game Boy cartridges mee kunt afspelen.

Aangezien de ‘grap’ zoveel stof deed opwaaien, moest Hyperkin eigenlijk wel aan de slag met het bouwen van dit bizarre stukje technologie. Vorig jaar berichtten we al over de developer kit van het apparaat, maar de SmartBoy is nu eindelijk klaar voor een officiële launch.

De uiteindelijke versie lijkt eigenlijk sprekend op het 1 april-model toentertijd. De case is vrijwel een identieke kopie van de originele Game Boy qua knoppen. De SmartBoy wringt zich om je smartphone, maar houdt het bovenste deel van je scherm vrij waar je de spellen op ziet.

De SmartBoy is echter nog niet voor iedereen te gebruiken. Zo werkt het apparaat alleen op smartphones met een USB-C aansluiting, waardoor iPhone- en oudere Android-gebruikers buiten de boot vallen. De Hyperkin SmartBoy kost 49,99 dollar in de webshop en wordt op 21 augustus ein-de-lijk verscheept.1 reactie

dat ding lijkt nog dikker een originele gameboy. Ik had liever een soort hoesje met emulator combo gezien zodat je al je roms makkelijk kon spelen.
$50 is aan de andere kant niet zo heel duur natuurlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).