Maakt de LG G7 dezelfde ‘fout’ als zijn voorganger?

Auteur: , Geen reacties
LG G7 gerucht

De exclusieve deal van Samsung is een doorn in het oog van de Zuid-Koreanen.

Vorig jaar presenteerde LG met veel poespas haar nieuwe LG G6. Na een bijzonder matige G5 wilde de fabrikant met haar nieuwe toestel de draad weer oppakken. Hoewel het unieke design en interne specs te prijzen waren, bleek achteraf dat het LG niet is gelukt om heel veel consumenten te overtuigen.

De echte tech-geek waren ze waarschijnlijk al kwijt toen het bedrijf aankondigde een ‘oude’ Snapdragon 821-chipset te gebruiken. Samsung had met de Galaxy S8 namelijk het exclusieve recht om deze als eerste op de markt te brengen. LG wilde echter koste wat kost de concurrent voor zijn, waardoor ze de mindere processor voor lief hebben genomen.

Dit jaar lijkt zich hetzelfde kunstje te herhalen. Vannacht verscheen op de Engelse LG-webpagina de LG G7 op een pagina waar Qualcomm’s Fast Charge wordt uitgelegd. Afhankelijk van de Snapdragon-chipset beschikt een smartphone over Quick Charge 2.0, 3.0, 4.0 of 4.0+.

LG G7 Quick Charge

Op de supportpagina stond LG’s G7 onder het kopje Quick Charge 4.0, dat volgens het protocol exclusief is voor alle smartphones met een Snapdragon 835-chipset, die al bijna een jaar op de markt is. Aangezien er dus (wederom) geen ruimte is voor de nieuwste Snapdragon-chipset, lijkt het erop dat LG haar nieuwe vlaggenschip gelijktijdig of net voor de Galaxy S9 wil uitbrengen.

Ook dit jaar heeft Samsung namelijk een vergelijkbare deal met Qualcomm over de Snapdragon 845-chipset (met Quick Charge 4.0+). Het is de verwachting dat LG meer informatie over haar G7 geeft op het Mobile World Congress dat eind februari plaatsvindt in Barcelona.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).