Macbook Air-accu eindelijk ‘simpeler’ te vervangen

Auteur: , 3 Reacties
Macbook Air

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Het is ongekend, maar het is Apple toch gelukt. Je kunt bij de nieuwe Macbook Air de accu vervangen zonder het toetsenbord ook meteen mee te moeten nemen. Dat is bij alle andere Macbooks namelijk wel het geval. Het o zo duurzame Apple moet hierdoor bij de gemiddelde reparatie veel meer onderdelen gebruiken dan andere fabrikanten en dat is natuurlijk alles behalve milieuvriendelijk.

‘Vroeger’ schroefset Apple zijn accu’s nog vast, maar tegenwoordig zitten ze aan het toetsenbord vastgelijmd. Volgens MacRumors beschikken de Apple Stores nu over de tools om die lijm veilig te verwijderen, zonder dat andere onderdelen hier de nadelen van ondervinden.

De nieuwe accu wordt overigens ook weer netjes vastgelijmd door Apple, dus de boel blijft ook daarna netjes op zijn plaats.3 reacties

Batterij vastlijmen anno 2018. het moet niet gekker worden.
@lolindir: tja lijm is goedkoper en lichter als schroeven. Alles ten gunste van de aandeelhouders en het Anorexia complex van Apple.
Bovendien zullen velen nu naar de officiƫle Apple store gaan en wellicht impuls aankopen doen en laten natuurlijk de vervanging van de accu daar doen ipv bij de beunhazen.
Steeds meer fabrikanten gaan voor die richting, hopelijk zijn er nu meer die deze keuze gaan maken…microsoftsurface producten..?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).