MacBook Air iets sneller en goedkoper geworden

De nieuwe Macbook AirApple voorziet de Macbook Air laptops van een snellere processor en heeft de laptops 100 euro goedkoper gemaakt.

Het zat er al aan te komen, maar in navolging van de Macbook Pro Retina en de iMac beschikt ook de Air voortaan over de nieuwe Intel Haswell-processor. Het oude model maakt ook al gebruik van een Haswell-processor, maar de nieuwe variant is nog energiezuiniger.

De instapvariant van de Air-lijn werkt voortaan met een 1,4GHz Intel Core i5-processor, vergeleken met een 1,3GHz-cpu in het vorige model. Met turbo boost loopt dit op tot 2,7GHz. De kloksnelheden van de uitgebreidere Core i7-laptops blijven onveranderd: 1,7GHz met een boost naar 3,3GHz.

Maar de opvallendste verandering vind je niet onder de motorkap, maar in de aanschafprijs. Het goedkoopste model (11”) gaat nu voor 929 euro over de toonbank, honderd euro minder dan voorheen. De nieuwe Airs zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

[lg_folder folder=”Apple/MacBook_Air_2013/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

  1. Minder duur lijkt me beter dan goedkoper, 929 euro voor een 11″ instap laptop.

    Als ik ooit een Macbook wil, zou ik hem wel laten meenemen door iemand die naar Amerika gaat. $899 vs 929Euro voor de goedkoopste, dat is 270Euro verschil! En als je naar een 15″ Retina Pro kijkt is dit verschil al meer dan 600Euro.

  2. Apple begint eindelijk in te zien dat hun apparaten highly overpriced zijn. Ondanks dat ik geen fan ben van Apple lijkt me dit een slimme zet. Maak de overstap van een reguliere windows laptop makkelijker qua prijs en gebruik het voordeel van wat Microsoft momenteel aan het doen is met Windows 8 en de verkoopcijfers zullen best weleens kunnen stijgen. Ik blijf voorlopig helemaal happy met mijn Acer S7 maar kan me voorstellen dat het best aantrekkelijk kan worden om in deze prijs klasse voor een Apple te kiezen.

    • @Pordon: de hogen prijs van een MacBook heeft deels te maken dat je meteen voor allen software licenties betaald terwijl bij windows je alles nog moet kopen en als er een nieuwe versie is dat je die ook moet kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *