‘Macbook Air Retina laat langer op zich wachten’

Auteur: , 5 Reacties
Macbook Air Retina waarschijnlijk niet aanstaande donderdag aangekondigd

Het ziet ernaar uit dat we toch nog even moeten wachten op de Macbook Air met retina-scherm.

Journalist John Paczkowski blikt voor Re/code vooruit op de aankomende keynote van Apple, maar hij voorspelt dat we de langverwachte upgrade voor de ultradunne Macbook voorlopig nog niet te zien gaan krijgen. Het retina-scherm staat bij veel liefhebbers bovenaan hun verlanglijstje, maar zij zullen de aankoop van een nieuwe Macbook dus even voor zich uit moeten schuiven.

Wat we aanstaande donderdag dan wel te zien krijgen? In ieder geval een nieuwe iPad, voorzien van Touch ID en de nieuwste hardware. Daarnaast lanceert Apple OS X yosemite en zou het zomaar kunnen dat de retina-versie van de iMac wel op tijd gereed is voor de presentatie.

Of Paczkowski daadwerkelijk gelijk krijgt, zullen we daarom pas aanstaande donderdag weten.5 reacties

Behoorlijk overrated dat Retina scherm, toch?
@sebasjuhh: Apple weet natuurlijk alles mooi te verpakken in catchy marketingtermen, maar feit is wel dat het een zeer mooi scherm is! Ik gebruik dagelijks een macbook pro (met retina display) en zelfs bij het uitvoeren van vrij simpele taken geniet ik van de hoge resolutie, de heldere kleuren en het goede contrast. Ik weet zelf niet of het display overrated is, het zal wel niet de meest indrukwekkende specs op de markt hebben, maar in het gebruik is het denk ik wel een van de beste displays op de markt tot nu toe (4K-schermen buiten beschouwing latend).
@sebasjuhh:
Niet bepaald. Het Retina scherm is dé reden waarom ik een MacBook Pro heb aangeschaft i.p.v. een Air. De resolutie van de Air is gewoon achterhaald. Je ziet het ook direct als je eerst op je smartphone hebt zitten kijken en daarna teruggaat met je ogen naar het scherm van de Air. En dat is best een beetje pijnlijk, als je bekijkt dat een Air 1000+ euro kost…
@poes: Nou, neem me niet kwalijk, maar ik maak sinds enige tijd gebruik van de nieuwste Air (i5) en als ik die naast een 15 inch MB Pro Retina zet word ik nou niet bepaald weggeblazen door het verschil. Kan aan mij liggen, maar ik vind het geen USP als je de nieuwste modellen vergelijkt.
Wow retina scherm op een macbook air, wat een innovatie! Hoe verzinnen ze het, zo vooruitstrevend!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).