Macbook-webcam is te activeren zonder notificatielampje

Webcam laptop afplakken
Twee studenten van de Johns Hopkins University zijn erin geslaagd om een manier te bedenken die het mogelijk maakt om de webcam van een Macbook, op afstand, te activeren zonder dat het groene notificatielampje gaat branden. Iemand bespioneren was nog nooit zo makkelijk.

We hoorden onlangs al dat de FBI in staat was om mee te kijken via je webcam zonder dat je het wist en nu zijn een tweetal studenten ook daarin geslaagd. Ze hebben dat overigens niet gedaan met kwade bedoelingen, maar puur om onderzoek te doen.

Het tweetal kwam er achter dat het bij de eerste generatie iSight camera mogelijk is om het notificatielampje te omzeilen zodat je ongemerkt mensen kan bekijken. Of dit ook nog mogelijk is bij nieuwe versies van de Macbook en iMac durven de onderzoekers niet te zeggen.

Het zou mij echter niks verbazen als blijkt dat vrijwel alle webcams op de een of andere manier te hacken zijn zodat je ongemerkt kan meekijken. Misschien dat het afplakken van je webcam toch niet zo’n raar idee is als het misschien lijkt.

Geïnteresseerd in het complete onderzoek van de twee studenten? Dan kan je dat HIER nalezen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *