Machine maakt drinkwater van zweet. Proost.

Machine maakt drinkwater van zweet. Proost.
Zweet. We zouden niet zweten wat we er mee moeten doen behalve platspuiten met Axe (toch, damesverslinders?) en het heel hard van ons af spoelen. In Zweden (geen grap) hebben ze er wél een nuttige bestemming voor.

Het Zweedse designbureau Deportivo heeft de handen ineen geslagen met ingenieur Andreas Hammar om de lichaamssappen die we via onze exocriene zweetklieren – de niet stinkende – uitstoten om te zetten in schoon water.

The Sweat Machine

Eigenlijk is het gewoon een aangepaste droger waar je bezweet textiel in kan gooien. Door de draaiende trommel wordt de warme en vochtige lucht afgekoeld, waardoor en condens ontstaat. Een volle trommel geeft ongeveer een halve liter aan water. Dit water gaat vervolgens door een teflonmembraan met openingen van 0.2 µm, krap genoeg om alleen watermoleculen door te laten. Het vocht komt in een gekoelde ruimte recht, et voila, we hebben opdrinkwater dat vrij is van meur & bacteriën.

The Sweat Machine

De kit wordt binnenkort neergezet bij de Zweedse Gothia Cup, een voetbaltoernooi voor jongeren. Aangezien Unicef partner is van het drink-je-zweet-op-project moet er immers ook een educatieve boodschap vanuit gaan.

Een video van de zweetmachine staat HIERR.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *