Mailtje kwijt? Gelukkig heeft de NSA een goede backup

De NSA, iedereen's beste cloud-backup
Toegegeven, er zijn voordelen aan al dit spionagegedoe. Onvrijwillig hebben in weze een hoop mensen een perfect functionerende, geheel gratis cloud-based backup van al hun internetactiviteiten. Maar wat nou als je wat terug wilt halen?

Bahram Sadeghi, een in Nederland levende Iraniƫr, had per ongeluk een mailtje weggegooid. Dat gebeurt wel eens, kan de goede man ook niets aan doen. Dan kan je natuurlijk in een hoekje boos gaan zitten doen, of een belletje plegen naar je internetprovider in de hoop dat die nog ergens een backup heeft. Of je zoekt hulp van de enige instantie die nooit wat kwijt raakt en altijd up-to-date is; de NSA.

Helaas blijkt het zo simpel nog niet te zijn, volgens het onderstaande filmpje. Via veel omwegen en medewerkers die deze grap blijkbaar al meerdere keren gehoord hebben krijgt hij uiteindelijk 0 op het rekest. Als iemand die geboren is in Iran en die veel reist dacht hij dat hij wel een ‘person-of-interest’ zou zijn, maar dat bleek dus niet.

Interessant genoeg is hij sinds het plaatsen van het filmpje al benaderd voor een interview met de Washington Post. Verbazingwekkend genoeg is nog geen enkele Amerikaan hier op gekomen.

[gv data=”-qrlDGhoI1Q”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *