Dit infantiele spelletje harkt $50.000 per dag binnen

Dit infatiele spelletje harkt $50.000 per dag binnen
Soms hoef je maar één keer geluk te hebben met een game-app…

Het duurde niet lang voordat het doodsimpele Flappy Bird naar de eerste plek in de hitlijsten steeg en 50k per dag aan reclame-inkomsten ophaalde. Hetzelfde gebeurt nu met het vorige maand gelanceerde Make It Rain: Love of Money, een simpel spel voor Android en iOS waarmee je jezelf even Drake in een stripclub kunt voelen en digitale flappen van een stapeltje geld schuift – een veelvoorkomend fenomeen in hiphopclips.

Laat het euro’s regenen

De euro- of dollarbiljetten die je wegswipet mag je houden. Hoe meer je bij elkaar hosselt, des te meer politieke campagnes en investeringen je vervolgens kan financieren. Daardoor verhoog je het bedrag dat je per swipe krijgt. Het is erg verslavend omdat je er in no-time grote geldbedragen mee realiseert. Nepgeld ja, maar niet voor de makers.

Het spel, dat veel wegheeft van Cookie Clicker, toont om de zoveel tijd een schermvullende reclamebanner. Wij kregen net meermaals een campagne voor D66 te zien. Aangezien je constant razendsnel met je vinger over het scherm veegt, is de kans groot dat je een keer een banner aanklikt. En dat is kassa voor Joshua Segall van het bedrijf Space Inch, uitgever van Make It Rain. Tegenover Venturbeat bevestigt hij dat ze inmiddels $50.000 aan reclame-inkomsten per dag verdienen.

Het spel kostte de studio $10.000 om te maken. Daarbij hebben ze nog eens $1.000 uitgegeven aan marketing. Totdat het spel binnen een paar dagen honderdduizenden keren per dag werd geïnstalleerd en ze naar de nummer één-positie van de app-winkels stegen.

Make It Rain downloaden: Android | iOS
[gv data=”ncFMFRkW4aI”][/gv]

Eén reactie

  1. Dus een hybride tussen Flappy Bird en Make it rain, waarbij je vogels van een stapeltje swipet, heeft de potentie om 100k per dag op te brengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *