Maker Candy Crush ziet af van patent op het woord ‘Candy’

Maker Candy Crush ziet af van patent op het woord 'Candy'
King, het meedogenloze bedrijf achter Candy Crush, heeft na alle ophef besloten om niet langer alle Candy voor zichzelf te houden.

In Europa heeft het bedrijf achter de immens populaire app -vorig jaar bracht het $568 miljoen op- de naam Candy al in handen. Hetzelfde werd vorige maand gerealiseerd in de VS, nadat het U.S. Trademark Office de naam Candy toekende aan King. Dit betekende dat andere apps met de naam ‘Candy’ in de titel gedwongen werden om een naamswijziging door te voeren. King is er namelijk alles aan gelegen om de stroom van imitatie-apps een halt toe te roepen. Echter, ook apps die al eerder de naam ‘Candy’ hanteerden én hadden vastgelegd werden hierdoor geraakt. Of zeg maar gerust: genaaid.

Als reactie werd project Candy Jam gestart. Een samenwerkingsverband tussen talloze applicatiebouwers met als doel de App Store van Apple overspoelen met brakke games waar het woordje ‘candy’ in zit. Enkele voorbeelden zijn Candy Man Saga, Candy Crusher, The Saga of Crushing Candy, Candy Crap Saga en Don’t Let the Candies Crush You.

De kritieken zijn King duidelijk niet ontgaan, want ze zien af van de trademark, zo meldt Kotaku. In een reactie zegt de softwarebouwer:

“King has withdrawn its trademark application for Candy in the U.S., which we applied for in February 2013 before we acquired the early rights to Candy Crusher. Each market that King operates in is different with regard to IP. We feel that having the rights to Candy Crusher is the best option for protecting Candy Crush in the U.S. market.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *