Maker Domtoren dronevideo kan stevige boete ontvangen

Domtoren bij mist vanuit een drone
Het zijn prachtige beelden van de Utrechtse Domtoren in de mist die eerder deze week viral gingen. Maar achteraf misschien ook vrij prijzige beelden.

De 32-jarige Utrechter Jelte Keur maakte met zijn DJI Phantom 2 schitterende beelden van de Domtoren in zijn stad. De video die hij daarvan op Youtube plaatste is al bijna 300.000 keer bekeken. Ook door de politie en die zijn minder enthousiast is.

Zonder ontheffingsvergunning is het namelijk strafbaar om met een drone door het luchtruim te struinen. Zo’n ontheffing had Jelte dus niet. Als de luchtvaartpolitie er een zaak van maakt, kan hij een boete van 8.000 euro krijgen zo meldt RTV Utrecht.

Heel benauwd hoeft de Utrechter echter niet te zijn. De gemeente Utrecht zelf gaat er geen zaak van maken en heeft bovendien aangegeven de video prachtig te vinden. De fabrikant van de drone is blij met deze gratis reclame en heeft beloofd mee te betalen als er daadwerkelijk een boete volgt.

Nog geen reacties

  1. Wat mij betreft is de regelgeving vrij duidelijk. Dit heeft niets met de veiligheid te maken, want zolang je geen beelden opslaat en je vliegtuigje binnen zichtbereik is mag je er vrolijk mee vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *