Maker Flappy Bird wil het spel offline halen

Maker Flapp Bird wil het spel offline halen
Vietnamees Dong Nguyen, maker van het megasuccesvolle Flappy Bird, zeg dat hij stopt met het spel.

‘Ik kan er niet meer tegen’

Opvallend kort nadat de iOS-versie van het spel visueel nog flink werd aangepakt zegt de moeilijk bereikbare Dong Nguyen, die naar eigen zeggen 50.000 dollar aan reclame-inkomsten per dag binnenharkt, dat hij het spel binnen 22 uur offline zal halen. “Ik kan er niet meer tegen”, gevolgd door een Tweet met: “het heeft niets te maken met juridische kwesties. Ik kan het gewoon niet meer houden.”

Ook zegt Nguyen dat hij Flappy Bird niet verkoopt, en of men alsjeblieft wil ophouden met dat te vragen. Het lijkt erop dat het plotselinge succes de indie-gamebouwer opeens te veel is geworden. Wel zegt hij door te gaan met het bouwen van games.

Moeilijk, irritant, verslavend

Flappy Bird heeft in de afgelopen weken een onverwachte vlucht genomen. Hoe het komt? Vraag het ons niet. Er zijn talloze dan dit soort spelletjes, echt origineel is het dan ook niet, maar Flappy Bird ging viral en steeg binnen no-time naar de nummer 1-positie in de App Store en Google Play. Het doel is om een klein, lelijk vogeltje tussen groene Nintendo-achtige rioolbuizen door te laten vliegen. Door op het scherm te tappen stijgt het vogeltje. Raak je iets, dan ben je af.

Downloadlink (nu het nog kan):

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *