Makerarm is je eigen fabrieksrobot [video]

Zoek de robotarm
Een gewone 3D-printer is alweer achterhaald, want de Makerarm is ook nog een graveer-, soldeer, assembleerrobot en nog meer.

We zeggen het wel vaker” ‘dit is het ding dat je wilt hebben.’ Maar met de Makerarm is het moeilijk om een reden te verzinnen om er geen te willen. Het is een robotarm die geprogrammeerde taken met precisie kan uitvoeren. Dat is al cool. Maar hang er een andere tool aan en je kunt weer wat anders doen.

Dus met de 3D-printer kun je een onderdeel printen, overigens zowel vanuit een filament en met een hars in de resin-methode. Vervang je het werkzame deel van de arm door bijvoorbeeld een magnetische grijper en assembleer je project. Je kunt hem ook laten tekenen, dus ook je geplotte bouwtekeningen kun je laten uittekenen door de robotarm. Met het lasergraveerstuk, kun je, eh, lasergraveren en als je van Heel Holland Bakt houdt, kun je ook taarten versieren met de robotarm.

De besturing werkt via een platform dat gebaseerd is in de cloud van de fabrikant Makerarm. Dat maakt ook het uitwisselen van scripts makkelijker. Erg mooi is het dat de site ook om kan gaan met CAD/CAM bestanden en nog meer, waardoor je dus echt zelf de robot kunt trainen.

Het geheel is nog steeds een werkend prototype, dus als je nu in de Kickstarter instapt, krijg je dat ook. Dus reken er nog niet op dat je meteen een assemblagefabriek kunt beginnen met een rijtje van deze armen. Vanaf $1.399 ben je er al bij, en dat is natuurlijk bijna niet te geloven als je dit filmpje hebt gezien.

[gv data=”gPKA2tG1JBI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *