Makers kartonnen fiets willen $2 miljoen ophalen


Slim bedacht van de Israëlische uitvinder Izhar Gafni. Terwijl de Tour de France van start gaat en de fietsmania uitbreekt, vraagt hij aandacht voor zijn kartonnen tweewieler. Specifieker: hij vraagt aandacht voor zijn crowdfundingcampagne.

Vorig jaar werd dit project uitgelicht door onze collega’s van Groen7.nl: een fiets van louter gerecycled materialen, maar bovenal karton. Gafni kwam op het idee toen hij hoorde over een kano van karton. Hij bedacht een constructie waarbij het karton zo gevouwen werd dat het niet meteen in elkaar zakt als hij zijn lijf op het zadel gooit. Sterker nog, de fiets zou 180 kg kunnend ragen, en is bovendien waterafstotend door een speciaal verflaagje (ook gerecycled?). De aandrijving wordt verzorgd door een oude distributieriem en de massieven banden zijn van autobanden gemaakt. In totaal zit er voor 10 euro aan materialen in de fiets.

Nu doet Gafni een beroep op de internetgemeenschap. Op Indigogo probeert hij 2 miljoen dollar op te halen om een productielijn op poten te zetten en de fiets te kunnen vervaardigen. Bekijk zijn oproep HIER, of in de video.

[gv data=”jBa0Wy50X5Y”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *