Malware op Apple Macs bereikt nieuw hoogtepunt

El Captain
Nooit eerder was OS X echt het slachtoffer van aanvallen. Tot nu.

Apple’s OS X heeft een reputatie van een veilig en stabiel OS. De verhalen over virussen leken vooral voor te komen op Windows-computers. Volges een onderzoek van BleepingComputer is het tij gekeerd. 2015 is een recordjaar als het gaat om virussen voor het operation system van Apple.

Tussen 2010 en 2014 werden 180 meldingen ontdekt met betrekking tot een virus. In 2015 zijn er tot nu toe alleen al 948 gevallen bekend. Een enorme toename dus. In de meeste gevallen gaat het om trojans die via een Java-applicatie naar binnen sluipen. Ook het downloaden van bijlagen in spammailtjes komt veel voor.

Hoewel de aanvallen toenemen is er nog geen reden tot paniek. Op basis van alle Mac-gebruikers zijn de aantallen erg klein. Toch is het goed om in de gaten te houden wat je precies download aan gegevens op je Mac.

Nog geen reacties

    • @Donstil: Geniaal! Dat is de reden waarom je voor een Apple iets meer betaald! Je hebt altijd het laatste besturingssysteem gratis en voor niks, en je hoeft je nooit zorgen te maken over virussen en dat soort bullshit! En zeg nou zelf als je iets om design geeft dan kun je ook niet anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *