Man bouwt custom PC van LEGO blokjes

LEGO-PC
Met LEGO kun je alles maken, zelfs een casemod voor je custom PC zo blijkt.

Mike Schropp, eigenaar van de Total Geekdom website, gebruikte zijn collectie van LEGO-steentjes op een wel erg originele manier. In het verleden zette hij wel vaker custom PC’s in elkaar met de hulp van de bouwsteentjes, maar deze keer overtrof hij zichzelf door een zo klein mogelijk model te maken.

Draagbaar en krachtig
Het doel van Schropp was om iets te maken wat draagbaar was dat je makkelijk aan kon passen en toch de kracht van een desktop PC kon huisvesten. In de behuizing die volledig bestaat uit LEGO-steentjes is een Intel i3-4360 Dual Core processor aanwezig, 8GB RAM en een SSD van 120GB naast een Intel HD4600 grafische kaart.

Er zijn drie verschillende modellen die je vanaf 999 dollar aan kunt schaffen op de website van Total Geekdom. Daar staat uit uitgebreid uitgelegd hoe de LEGO-PC’s opgebouwd zijn, inclusief het interessante ontwerproces. Zo kun je zien hoe de PC zichzelf koelt in onderstaande afbeelding.

LEGO-PC-Koeling

Eén reactie

  1. Serieus? 1000 dollar? De afzonderlijke componenten kosten hooguit 400 euro (nog het meest afhankelijk van de gekozen CPU), en die grijze ventilator is een uitgaand model van Noctua in een nieuw jasje, voor die 1000 dollar mag hij er ook een top-of-the-line Nocta 14cm fan in stoppen…

    Heb in het verleden ook een kastje van lego gebouwd, was minimaal hoger maar had een wat meer natuurlijke airflow, in het bovenstaande ontwerp werk je tegen de natuurlijk convectie in. Hardware is wel zuinig, maar dat is wat mij betreft een flaw van dit design. De versie met de lamellen bovenop is wel fraai.

    Zet me toch aan om ooit nog een keer de lego steentjes onder het stof uit te halen, helaas heb ik alleen beschikking over full-size PSU’s, dat neemt direct veel ruimte in beslag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *