Man flikkert harddisk met 5,5 miljoen euro aan bitcoins weg

Om te janken!
Ja, jij zou ook janken!

De Engelsman James Howells had 7.500 bitcoins gegenereerd. Dat deed hij al in 2009 toen het nog relatief gemakkelijk was om bitcoins te genereren. Ze waren toen ook amper iets waard. Na een week bitcoins minen, was hij gestopt omdat zijn vriendin klaagde dat de laptop heet en luidruchtig werd doordat deze continu overuren maakte. De virtuele munten bewaarde hij al die tijd in een digitale portemonnee op zijn Dell XPS N1710 laptop.

Nadat de laptop een ongelukje met een glas limonade niet overleefde, had hij de harddisk uit de laptop gehaald en opgeborgen in een bureaulade. Tijdens een grote schoonmaak afgelopen zomer gooide hij de harddisk weg. Een enorm dure blunder, want wat hij zich toen niet realiseerde is dat de beveiligde sleutel om toegang te krijgen tot zijn bitcoins nog op de schijf stond.

De waardestijging van de bitcoins was de afgelopen jaren een beetje langs James heen gegaan. Op het moment dat hij zijn schijf met een sierlijke boog in de prullenmand mikte, hadden zijn bitcoins immers al een waarde van 600.000 euro. Had hij ze nu nog gehad, dan waren deze 5,5 miljoen euro waard.

Afgelopen vrijdag drong de blunder tot hem door. Hij heeft tevergeefs van alles geprobeerd om zijn schijf terug te krijgen, want een backup heeft hij niet. Tegen beter weten in is hij zelfs gaan zoeken op de stortplaats die zo groot is als een voetbalveld.

Net als bij Miljoenenjacht te vroeg op de rode knop drukken, is dit een typisch gevalletje jammer joh! (via: theguardian)

9 reacties

  1. vraag me af hoeveel van dit verhaal echt is,
    vrij makkelijk te neppen met een niet bestaande HDD & een populair onderwerp als bitcoin / veel geld weggooien.

    wel echt? vraag me echt wat de mentale schade is momenteel..
    dat gaat de aankomende jaar toch geen dag meer voorbij dat je er niet aan denkt? ๐Ÿ˜›

    ik krijg al de kriebels bij t idee dat mn PC er uiteindelijk mee op gaat houden ๐Ÿ˜›

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *