Man geeft $89.000 uit in gratis mobiele game

Game of War
Hoe krijg je het voor elkaar.

Een game kan dan wel gratis zijn, de duivel zit hem in de details. Wie wel eens in Las Vegas is geweest en de casino’s heeft bezocht weet hoe kinderlijk eenvoudig het is om een verslaafde eruit te pikken. In de wereld van mobiele games zijn er ook dergelijke mensen. Wanneer niemand ingrijpt, brengen ze zichzelf financieel naar de afgrond.

De manager van een bibliotheek in de Amerikaanse staat Utah was verslaafd aan de gratis mobiele game Game of War. Het spel kent, zoals vele andere mobiele games, in-game transacties. Bijvoorbeeld om exclusieve items te ontgrendelen of om speed ups vrij te spelen. De manager gebruikte diverse creditcards om zijn verslaving te financieren. De administratie van de bibliotheek kwam erachter dat er 89.000 dollar miste in de begroting. Je kan natuurlijk al raden wie dat geld heeft gebruikt. Het was de verslaafde, die de tienduizenden dollars gebruikt heeft om verder te komen in Game of War.

Van een ‘onschuldige’ verslaafde kun je niet spreken. De man kocht naast items voor in het spel, ook iTunes, Amazon en Play Store kaarten met de creditcards. In de rechtszaal heeft een rechter hem veroordeeld tot 30 dagen cel. Daarnaast moet hij 78.000 dollar terugbetalen aan de bibliotheek. (via Herald Journal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *