Man is Bitcoin sleutel tot 180 miljoen euro kwijt

Man is Bitcoin sleutel tot 180 miljoen euro kwijt

Hoe frustrerend is dat. Je hebt 180 miljoen euro aan Bitcoins, maar je bent het toegangswachtwoord kwijt. Het overkwam Stefan Thomas.

Af en toe lees je van die verhalen van mensen die hun toegang tot een crypto portemonnee zijn vergeten. Dit is ook zo’n verhaal, maar dan wel heel bizar. Door de enorm toegenomen waarde van Bitcoin hebben we het over een portemonnee met een waarde van omgerekend 180 miljoen euro. Je kunt je voorstellen dat de eigenaar enigszins gefrustreerd is.

Bitcoin kwijt

Programmeur Stefan Thomas heeft een fysieke harde schijf met daarop toegang tot een crypto portemonnee, goed voor 180 miljoen euro aan Bitcoins. Er is alleen een probleempje. Het wachtwoord om toegang te krijgen tot die schijf heeft Thomas niet meer. Hij heeft al acht pogingen gedaan, maar het was allemaal fout. De programmeur mag nog maar twee pogingen doen. Bij 10 verkeerde pogingen wordt de inhoud namelijk permanent geblokkeerd en kan er niemand meer bij.

In totaal gaat het om 7.002 Bitcoins die hij kwijt is. Toen hij ze jaren geleden kreeg vertegenwoordigden ze een onschuldige waarde van slechts een paar euro. Ze werden opgeslagen in een IronKey wallet en op een harde schijf geplaatst. Geen idee hebbende dat Thomas er ooit nog wat mee zou doen. Het is nog maar de vraag of meneer Thomas ooit bij zijn Bitcoins komt. (via BBC)

https://twitter.com/alexstamos/status/1348999178702057476

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *