Man loopt zware brandwonden op na ongeluk met iPhone

Man loopt zware brandwonden op na ongeluk met iPhone
De man moet van geluk spreken dat hij nog in leven is.

De 32-jarige Wiley Day kreeg letterlijk de schrik van zijn leven toen zijn iPhone hem een enorme elektrische schok gaf. Day lag te slapen, met zijn smartphone naast zijn hoofd in bed. De iPhone was aan het opladen.

De volgende ochtend werd de iPhone-bezitter wakker op een manier waar geen koffie tegenop kan. Day droeg een dogtag om zijn nek (RVS metalen naamplaatje) en deze was verstrikt geraakt met het contactpunt van de laadsnoer van de iPhone. Een enorme schok was het gevolg.

Day werd geëlektrocuteerd en zijn lichaam kreeg 110 volt aan stroom te verwerken. Ter vergelijking: Een schok van 100 volt is genoeg voor een mens om te komen overlijden. De Amerikaan heeft dus veel geluk gehad. Aan het incident hield de iPhone-bezitter diverse tweede- en derdegraads verwondingen over.

Het slachtoffer herstelt momenteel van zijn verwondingen. Daarnaast heeft Day gezegd nooit meer zijn smartphone in de slaapkamer op te laden. “Het opladen van je toestel kan ook de volgende dag. Het is je leven niet waard.” (via WaayTV)

6 reacties

  1. “Een schok van 100 volt is genoeg voor een mens om te komen overlijden”

    Wat een onzin. Het amperage is bepalend, niet de spanning! Eerste klas MAVO (of hoe dat ook heet tegenwoordig).

    Terug naar het artikel: hoe krijg je het voor elkaar dat een laadsnoer verstrikt raakt met een halsketting??? Allee, het artikel komt uit de U S of A dus de zak met veel korrels zout kan weer uit het keukenkastje gehaald worden… Een mobieltje wordt met zwakstroom opgeladen dus dit zal wel weer zo’n super-duper China lader geweest zijn. Maar ja, probeer het domme volk maar aan het verstand te brengen dat je zulke bagger niet moet kopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *