Man maakt Aston Martin replica met 3D printer

Aston Martin DB4 replica 3D printer
En dan niet een of andere hi-tech professionele 3D printer, maar een gewone huis-tuin-en-keuken 3D printer.

Je moet er een beetje geduld voor hebben, maar blijkbaar is het dus goed mogelijk om je eigen Aston Martin te printen.

Een man uit Nieuw Zeeland is sinds december 2012 bezig om in zijn garage een replica van een Aston Martin DB4 uit 1961 te printen. Dat doet hij met een 3D printer van Solidoodle die zo’n 340 euro heeft gekost. Aan materiaal verwacht hij zo’n 1.540 euro kwijt te zijn.

Nadat de man eerst een 3D model gemaakt had op zijn computer van de DB4 knipte hij dat vervolgens op in allemaal kleine vierkantjes die hij kon printen met zijn Solidoodle. Het klinkt als een werkje waar je engelengeduld voor moet hebben.

Op dit moment is 60% geprint en 52% in elkaar gezet. Als de body gereed is moet die gemonteerd worden op het chassis van een Nissan Skyline GTS25T.

Voor de opnames van Skyfall lieten de producenten ook al een aantal Aston Martin’s uit een 3D printer rollen, maar die waren op schaal en niet levensgroot. (via: replicadb4.com)

Aston Martin DB4 replica 3D printer

Nog geen reacties

  1. Geen slecht idee. Als dat materiaal stevig genoeg is om er uiteindelijk mee rond te rijden en de kost echt zo weinig is (hoe dan ook zakt dat wel in de toekomst), zou ik het ook wel overwegen. En zullen we ook vaker zien!

    • @The360box: Kunststof lijkt me nog altijd beter dan hout. Ik heb ook meer bewondering als het anders gebouwd wordt, maar het is wel gemakkelijker volgens mij. Zeker als je al wat handig bent met 3D programma’s. Dan is elke vorm mogelijk en als er goed over nagedacht is, gaat het best snel. Op sommige sites staan perfecte 3D modellen van wagens. Heb ook al wat ervaring met 3D printen en vind het wel een interessante technologie. En zijn manier van bouwen komt me vertrouwd voor. Alleen niet in die grootte natuurlijk.
      Enige dat me wat zorgen baart, is dat deze Aston gemaakt is uit kleine vierkante stukjes.

  2. Wat ik me afvraag is of het materiaal dat geprint wordt daadwerkelijk het carosserie van de auto wordt of dat dit als mal wordt gebruikt voor bijvoorbeeld glasvezel.

  3. Ik vermoed eerder dat de man een mal maakt met z’n 3d printer.
    Want de huis tuin en keuken 3d pinters zijn niet zo goed en allemaal stukjes samenplakken is niet echt iets dat je wil doen voor een wagen..
    Misschien als het een FDM printer is (ik vind niet direct hoe zoon solidoodle printer werkt) dat het mogelijk is, dat is vrij licht, een SLS printer zou een geprinte body veel, veel, veel te zwaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *