Man opgepakt voor minen bitcoins. Of toch niet?

Man opgepakt vanwege minen bitcoins of toch niet?
De politie melde vanochtend dat er een man zou zijn opgepakt vanwege het illegaal minen van bitcoins. Later in de middag trok de politie deze verklaring weer in.

In eerste instantie melde de politie dat 43-jarige man uit Goirle illegaal bitcoins in handen had gekregen. Dit zou kunnen gebeurd zijn door een lek in het bitcoinprotocol waarbij een bitcoin tweemaal verdeeld kan worden. De politie zegt nu dat de man alleen verdacht wordt van het illegaal aftappen van stroom en het witwassen van geld. De 21 computers die de verdachte in het pand had staan zijn allemaal in beslag genomen inclusief zijn auto.

Het OM doet nu verder onderzoek naar de man en of hij daadwerkelijk illegaal bitcoins heeft verkregen. Omdat de man illegaal stroom aftapte en daarmee geld verdiende door het minen van Bitcoins zou hij volgens het OM dus geld witwassen. De politie heeft niet bekend gemaakt hoeveel geld de man heeft buitgemaakt.

De onduidelijkheid over de aanhouding en waar de man van verdacht werd kwam doordat de woordvoerster van politie Zeeland-West-Brabant niet goed op de hoogte was over het al dan niet illegaal verkrijgen van bitcoins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *