Man overleeft pistoolschot dankzij zijn iPhone 5C

iPhone 5C blijkt sterk genoeg om de kogels van een shotgun tegen te houden
Je gebruikte je iPhone 5C waarschijnlijk voornamelijk als smartphone, maar wist je dat het toestel van Apple ook prima dienst kan doen als kogelwerend vest?

Dat bleek in ieder geval vorig jaar in Cheshire, waar een 25-jarige man onder vuur werd genomen met een afgezaagde shotgun. Een stel hangjongeren had even daarvoor de watertoevoer dicht gedraaid en daar wilde het slachtoffer wat van zeggen, zo lezen we in de verklaring van de politie van Cheshire.

Tijdens de discussie die volgde trok een van de tieners opeens een shotgun, waarmee hij het vuur opende. Dat schot was normaal gesproken dodelijk geweest, ware het niet dat de iPhone 5C van de man fungeerde als kogelwereld schild, zoals te zien is op de foto. De man overleefde het incident, de dader werd opgepakt en hoort 10 juli hoe lang hij in de cel verdwijnt.

Nog geen reacties

  1. Aan de inslag en dan vooral het aantal kleine inslagen, kunnen we concluderen dat dit om een nogal klein caliber “birdshot” hagel ging. Niet dodelijk voor mensen, wel pijnlijk. Als je hetzelfde had gedaan met een groter kaliber hagel/hogere lading, dan hadden ze de telefoon uit de beste man kunnen graven.

  2. Aan de inslag en dan vooral het aantal kleine inslagen, kunnen we concluderen dat dit om een nogal klein caliber “birdshot” hagel ging. Niet dodelijk voor mensen, wel pijnlijk. Als je hetzelfde had gedaan met een groter kaliber hagel/hogere lading, dan hadden ze de telefoon uit de beste man kunnen graven.

  3. 1 het is geen pistool, het is een shotgun
    2 het is kleine hagel, (ook wel birdshot genoemd) over het algemeen niet dodelijk in de torso, wel erg pijnlijk
    3 zo goed als ieder stuk plastic houd een schot hagel als dit tegen

  4. 1 het is geen pistool, het is een shotgun
    2 het is kleine hagel, (ook wel birdshot genoemd) over het algemeen niet dodelijk in de torso, wel erg pijnlijk
    3 zo goed als ieder stuk plastic houd een schot hagel als dit tegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *