Man per flyboard van Frankrijk naar Engeland

Man per flyboard van Frankrijk naar Engeland
Met de boot of met het vliegtuig is zo gewoontjes.

Op het gebied van vliegende auto’s zijn we er nog niet, maar de toekomst met vliegende mensen is al wel hier. En nog veilig ook. Franky Zapata is erin geslaagd om vanuit Frankrijk, over de zee, naar Engeland te vliegen met een flyboard. Het doet denken aan een jetpack, alleen draag je niets op je rug, maar sta je op een plank met turbomotoren. Het vervoersmiddel is door Zapata zelf gebouwd en bedacht.

Met de flyboard is een topsnelheid van 190 km/u mogelijk. Een prima snelheid om snel niet al te lange afstanden af te leggen. De Fransman deed er ongeveer 20 minuten over om Engeland te bereiken vanuit Frankrijk. Zijn startpunt was Sangatte. De bestemming St. Margaret’s Bay.

Het was de tweede poging van Zapata om Engeland te bereiken. De eerste poging, die op 25 juli werd ondernomen, mislukte. De vliegende meneer kwam toen in het water terecht toen de flyboard bijgetankt moest worden. Heel praktisch is het ding dus nog niet, maar hoe vet is het dat één man met een tof idee in staat is dit voor elkaar te krijgen?!

[gv data=”WMRkZs36D_o”][/gv]

Foto: een flyboard bekende van de watersport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *