Man rekent Aston Martin DB5 af met Apple Pay

Via Apple Pay kun je ook een Aston Martin kopen
Apple Pay is een handige manier om snel kleine dingen mee te betalen. Toch kun je er ook hele dure zaken mee kopen: een Aston Martin DB5 bijvoorbeeld.

Het Britse veilinghuis Coys of Kensington heeft vandaag bekend gemaakt dat Apple Pay is gebruikt om een Aston Martin DB5 uit 1964 aan te schaffen. Nee, dat is geen boodschappenautootje, maar een serieuze dure classic car waar een prijskaartje van 825.000,- euro aan hangt. Volgens Coys of Kensington is de koop de duurste in-app-aankoop ooit.

De auto is hetzelfde model als James Bond in Goldfinger (en daarna in Skyfall) reed. Het exemplaar was zo duur omdat het stuur rechts zit en de fraaie rode lederen bekleding speelde ook een rol. Voor de veiling is de Aston Martin DB5 volledig gerestaureerd, daarvoor heeft de auto 20 jaar binnen gestaan.

Het was dus een unieke auto. En dat was ook precies de reden dat de koper Apple Pay gebruikte. Hij wilde per se niet achter het net vissen. De koper had de auto gezien op de Autoshow van Parijs en toen de Aston Martin later via het nieuwe social network Vero werd aangeboden, aarzelde de man geen moment en drukte meteen op Buy Now.

Gewoon even een Aston Martin via social media kopen

Volgens Coys of Kensington is dit eerste keer dat zo’n klassieker op deze manier van eigenaar verwisselt. Vero is dus een tamelijk nieuw social network dat zich erg richt op privacy en de wereld wil laten zien zoals die echt is.

Hoewel Aston Martin een uiterst cool merk is, is Apple volgens onderzoek toch net wat cooler.

En nu we het toch over James Bond hebben. Dit zijn alle 193 gadgets van James Bond.

24 reacties

 1. Een onderwerp waar Apple en auto’s centraal staan, en het enige waar ik aan kan denken is hoe mooi het zou zijn geweest wanneer dit Apple en Saab waren…. Compleet off-topic, maar de weemoed en vervlogen hoop hebben het gewonnen van de relevantie….

 2. Als dit echt een in-app purchase was (wat helemaal los staat van Apple Pay) heeft hij of ongelofelijk te veel betaalt, of heeft de verkoper een hele slechte deal gemaakt. Die krijgt namelijk maar 70% van in-app purchases, 30% gaat naar Apple.

  • @FelixF: Dit geld niet als je via een App een product koopt via Apple Pay. Denk aan Apps als Thuisbezorgd en EBay bv.

   Verder is het mogelijk om als developer ApplePay in je app te implementeren zoals je dat ook kunt met bv Paypal. ApplePay is veel meer dan betalen met je mobiel bij een terminal.

 3. De pond heeft door de Brexit wel rake klappen gekregen maar is nog geen 1:1.
  (Kan trouwens interessant zijn voor een artikel: auto kopen in de uk ivm nl/be, in be kan het bij BMW 10-20k en meer schelen)

 4. Ik hoop voor Apple Pay dat deze aankoop gevalideerd is, het zou niet de eerste keer zijn (13000 euro voor een diamant via Apple Pay) waarvan het account virtueel was ‘geupped’ 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *