Man steelt Tesla Model 3, eigenaar volgt dief op de app

Man steelt Tesla Model 3, eigenaar volgt dief op de app
Dat is een domme move.

Welke auto je als dief ook op het oog hebt, een Tesla kun je het beste altijd met rust laten. Toch was er een dief zo dom om een poging te wagen een Model 3 te stelen. Dit gebeurde in Riverside, Californië. Een Tesla staat in connectie met de eigenaar via een applicatie op de smartphone. Zo weet de eigenaar in realtime informatie alles over zijn auto. Ook als iemand anders ermee vandoor gaat.

Vanaf het moment dat de auto werd ‘gestart’ kreeg de eigenaar een seintje op zijn smartphone en werd de politie ingeschakeld. GPS-informatie geeft de Tesla live door en dus is het appeltje eitje voor de politie om de gestolen auto te vinden. De eigenaar kan in de tussentijd ook informatie over de batterij inzien. Zo werd doorgegeven aan de politie dat de accu van de Model 3 niet heel vol meer was.

Uiteindelijk kwam het tot een achtervolging. De dief liet de Model 3 achter op de snelweg, maar was te voet niet meer zo snel en kon gearresteerd worden. Met dit verhaal laat Tesla nog eens zien hoe geavanceerd de auto’s zijn. Luxe modellen van bijvoorbeeld BMW kennen ook dergelijke technologie, maar op doorsnee auto’s zijn dit soort features helaas nog niet aan de orde van de dag. (via pe.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *