Man verkoopt PS4 met illegale games, Sony wil euro’s zien

Man verkoopt PS4 met illegale games, Sony wil euro's zien
De man komt hier niet zomaar mee weg.

Vroeger, in de tijd van de PlayStation, PlayStation 2 en de PlayStation Portable, waren de consoles van Sony nog tamelijk eenvoudig te kraken. Via internet konden illegale ROMs gedownload worden en zo kon je gratis gamen.

Met de PS3 en later de PS4 was dat wel anders. De beveiliging zit en stuk beter in elkaar, maar dit betekent niet dat het hacken van een PS3 of PS4 onmogelijk is. Een man in Californië had zeker twee gekraakte PS4’s in zijn bezit, inclusief de nodige illegale games. Hij had de apparaten doorverkocht en daar heeft Sony lucht van gekregen.

Het Japanse bedrijf eist nu 16.800 dollar, omgerekend bijna 15.000 euro, schadevergoeding van de man. Hij zou de apparaten via eBay hebben verkocht. De zaak ligt nu bij de Amerikaanse rechter, die mag bepalen of Sony inderdaad gelijk krijgt en recht heeft op de schadevergoeding. Inmiddels is het bewuste eBay-account van de man offline. De zaak, die al sinds 2017 speelt, zal er vermoedelijk voor gezorgd hebben dat de man zijn illegale business heeft opgedoekt. (via TorrentFreak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *