Video: Man maakt eigen jet-wings, wordt Superman

X Wing
Na meer dan 4000 skydives werd het voor held Rex Pemberton tijd voor een vluchtje met een zelf ontwikkeld jetpack.

“4 years of hard work, countless hours in back yard shops, designing, building, testing, failing, modifying and trying again. When you have a dream and don’t give up anything is possible. Beyond Adventure Presented by Jeep has allowed me to chase my passion for human flight.”

Met 240 kilometer per uur en op meer dan 3 kilometer hoogte maakte Rex Pemberton (Facebook, Twitter, site) op 28 juli een vlucht boven Baja, Mexico met zijn zelfbedachte X-wing. Na jaren werk (al in 2014 vonden de eerste tests plaats) is er nu voor het eerst een lange vlucht gemaakt, die je hieronder kon bekijken. Via een parachute landde hij na afloop veilig op het Mexicaanse strand.

Naast een ervaren basejumper is Pemberton ook bergbeklimmer. Drie jaar geleden werd hij de jongste Australiër die op de de top van de Mount Everest stond (21).

[gv data=”BYXQQM1kZRU”][/gv]

Eén reactie

  1. Ik vind dit pas vet als die zelf gewoon staand op zijn trusters zo omhoog spuit.. zonder heli. En dan ook niet aan een parachute. Gewoon tot aan de grond vliegen… wings vertikaal en gewoon op de voetjes landen. Klaar. Volledig a la Iron Man. Dan is het cool. Zo vind ik het dom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *