Mannen verkiezen elektrische schok boven gebrek aan smartphone

schokkend
Volgens een nieuw onderzoek krijgen veel mensen liever een elektrische schok dan dat ze zonder smartphone of andere afleiding alleen gelaten worden.

Het was al langer bekend dat het merendeel van de mensen liever muziek luistert of met zijn of haar smartphone speelt als ze ergens alleen in een kamer zitten dan dat ze niets doen. Nu blijkt uit een nieuw onderzoek dat -vooral mannen- liever een elektrische schok krijgen dan dat ze helemaal niets aan het doen zijn.

Volgens de onderzoekers toont dit aan dat mensen tegenwoordig niet graag alleen gelaten worden met hun gedachten. Smartphones en andere gadgets vormen dan ook de perfecte afleidingen om aan een knagend geweten te ontsnappen. Dit betekent overigens niet dat we ineens allemaal smartphoneverslaafden zijn geworden. Volgens de onderzoekers waren mensen altijd al op zoek naar afleiding, en smartphones zijn hier simpelweg een handig middel voor. Blijkbaar gaat deze drang om iets te doen dus ver genoeg om jezelf elektrische schokjes toe te dienen.

Schokknop
De mannen en vrouwen die onderzocht werden kregen eerst een proefschok toegediend, waar ze naar eigen zeggen weinig plezier aan beleefden. Daarna werden ze een tijdje opgesloten in een kamer met enkel een knop om jezelf te laten schokken. Een kwart van de vrouwen en maar liefst één derde van de mannen drukte tijdens dit (blijkbaar slopende) experimentele gevangenschap toch op de schokknop. Volgens de onderzoekers drukken meer mannen op de knop dan vrouwen, omdat zij het meest op zoek zijn naar sensatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *